ua en ru

Глава хедж-фонду Icahn Capital прогнозує падіння фондових ринків

Відомий інвестор-активіст, голова хедж-фонду Icahn Capital, мільярдер Карл Айкан налякав ринки своїми негативними коментарями. На думку Айкана, фондовий ринок США може "швидко і сильно" скоректуватися, передає телеканал "Росія 24".

Виступаючи на інвестиційному форумі Reuters Global Investment Outlook Summit, Айкан заявив, що побоюється "серйозного обвалу" в акціях.

"Мене турбує поточна ситуація. По багатьом компаніям можна сказати, що ми спостерігаємо лише видимість хороших фінансових показників. Це міраж, який заснований на дешевих позикових коштах", - зазначив він.

Айкан підкреслив, що інтерес до ринку у інвесторів зберігається завдяки м'якої монетарної політики ФРС і зворотного викупу акцій.

"На мій погляд, це дуже хитка ситуація. Ринки можуть дуже сильно і швидко впасти. При цьому я б відзначив, що навряд чи можна з абсолютною точністю говорити про який-небудь прогнозуванні динаміки ринку в короткостроковій перспективі, тут дуже багато різних параметрів", - зазначив глава хедж-фонду.

Крім загальної оцінки ринкової ситуації, інвестор-мільярдер також в черговий раз торкнувся теми Apple. Icahn Capital Management володіє досить великим пакетом акцій компанії, і Айкан вже неодноразово заявляв, що Apple неефективно розпоряджається накопиченими готівкою резервами.

На форумі Reuters Global Investment Outlook Summit Айкан зазначив: "Apple не є банківською компанією. Інвестори купували акції одного з світових лідерів високотехнологічного сектора, а не акції банку. Apple варто більш ефективно використовувати накопичені резерви".