ua en ru

Голова Держприкордонслужби назвав число українців, що виїхали до ЄС по безвізовому режиму

Голова Держприкордонслужби назвав число українців, що виїхали до ЄС по безвізовому режиму Фото: Петро Цигикал (facebook.com/mvs.gov.ua)

Безвізовим режимом з Євросоюзом скористалися понад 162 тис. українців

З України до країн Європейського союзу станом на 4 серпня 2017 року по процедурі безвізового режиму виїхали понад 162 тис. осіб. Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" повідомив голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал.

У той же час, за словами Цигикала, у праві на безвізовий в'їзд майже за два місяці відмовили лише 55 українцям.

"Кількість відмов - 0,03%, всього 55 осіб. З них 18 - це перевищення терміну перебування, 37 - не підтвердження мети поїздки", - повідомив Цигикал.

За його словами, на сьогодні проблема з чергами на кордоні практично вирішена шляхом перенаправлення потоків і виділення окремих смуг для автомобілів з іноземними номерами.

Нагадаємо, раніше в Державній міграційній службі розповіли, коли в Україні спаде ажіотаж навколо біометричних паспортів.

"На початку серпня туристичної складової (ажіотажу, - ред.) не буде. Коли завершиться психологічна складова - важко прогнозувати. Але ми думаємо, що вже в серпні будемо мати істотне полегшення ситуації", - зазначили в ДМС.