ua en ru

Глава Євроради звинуватив партію Качинського в діяльності в інтересах РФ

Глава Євроради звинуватив партію Качинського в діяльності в інтересах РФ Фото: Дональд Туск (©European Union 2017 - European Parliament)

Туск звинуватив правлячу партію "Право і справедливість", що вона фактично діє в інтересах Росії

Голова Європейської ради Дональд Туск звинуватив правлячу партію Польщі "Право і справедливість" Ярослава Качинського в тому, що вона фактично діє в інтересах Росії. Про це він заявив у своєму Twitter.

"Гучна суперечка з Україною, ізоляція всередині Євросоюзу, відмова від принципу незалежності суду, атака на неурядовий сектор і вільні ЗМІ. Це стратегія партії або план Кремля?" - поцікавився глава Євроради.

Раніше з критикою однопартійців виступила і представник політсили "Право і справедливість" прем'єр-міністр Беата Шидло. Таким чином вона відреагувала на заяву Європейського парламенту про можливе введення санкцій відносно Польщі через спроби влади країни звернути з демократичного шляху.

При цьому Шидло розкритикувала і Туска. За її словами, він, перебуваючи на посаді голови Європейської ради, нічого не робить для Польщі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Євроради Дональд Туск закликав країни ЄС оперативно ухвалити рішення щодо пропозиції Єврокомісії, щоб підвести трубопровід "Північний потік-2" під європейське регулювання.