ua en ru

Глава Європарламенту заявив, що ще можна відмінити процедуру Brexit

Глава Європарламенту заявив, що ще можна відмінити процедуру Brexit Фото: глава Європарламенту заявив, що ще можна відмінити процедуру Brexit

Всі країни Євросоюзу будуть за, якщо Великобританія вирішить скасувати процедуру Brexit

Голова Європейського парламенту Антоніо Таяні заявив, що процедуру виходу Великобританії з Європейського союзу ще можна скасувати. Про це Таяні заявив в інтерв'ю The Guardian.

За словами Таяні, процедуру Brexit можна відмінити у разі, якщо на дострокових парламентських виборах мешканці Великобританії оберуть новий уряд, заперечивши тим самим затвердження прем'єр-міністра країни Терези Мей про те, що після передбачає вихід з ЄС ст. 50 Лісабонського договору немає шляху назад.

"Якщо Великобританія після виборів захоче відкликати ст. 50, то процедура дуже ясна. Якщо завтра новий уряд Великобританії вирішить змінити свою позицію, це можна зробити. Всі країни-члени Євросоюзу будуть", - сказав Таяні.

Крім того, Таяні пригрозив накласти вето на будь-яку операцію з Brexit, якщо вона не буде гарантувати в повному обсязі існування у Великобританії прав громадян ЄС. За його словами, захист прав громадян ЄС завжди буде підпадати під юрисдикцію Європейського суду справедливості.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент Великобританії підтримав ініціативу прем'єр-міністра Терези Мей про дострокових парламентських виборах.