ua en ru

Глава Європарламенту Таяні виступив за створення єдиної армії ЄС

Глава Європарламенту Таяні виступив за створення єдиної армії ЄС Фото: Антоніо Таяні (European Union 2017 - European Parliament)

Антоніо Таяні вважає за необхідне створити єдину армію Євросоюзу

Глава Європарламенту Антоніо Таяні виступив за створення єдиної армії Євросоюзу. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Spiegel Online, передає DW.

За його словами, Євросоюзу в довгостроковій перспективі потрібна єдина армія, це дозволить ЄС заощадити і стати активніше на міжнародній арені.

"Європі в довгостроковій перспективі потрібна власна армія", - заявив Таяні.

Він вважає, що єдиної зовнішньої політики не може бути без єдиної оборонної стратегії, зазначивши, що зараз в ЄС є 28 армій, які "роблять більш або менш одне і те ж".

"При цьому посилення співробітництва у цій сфері дозволить значно заощадити і бути активніше і сильніше на міжнародній арені", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський парламент запросив Українуприєднатися до формату співпраці "Східне партнерство - плюс".

Раніше Європейський інвестиційний банк і Фонд Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології (E5P) підписали угоду про надання Україні 16,4 млн євро на підвищення енергоефективності.