ua en ru

Голова Європарламенту пообіцяла Україні швидке визнання кандидатом на вступ до ЄС

Голова Європарламенту пообіцяла Україні швидке визнання кандидатом на вступ до ЄС Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола (wikimedia.org)

Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола заявила, що Україну визнають кандидатом на членство в Євросоюзі та нададуть їй допомогу у відбудові.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президентки на спільному брифінгу з Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком.

"Україну визнаємо за кандидата на вступ до ЄС офіційно і швидко. Це я обіцяю вам від Європейського парламенту", - сказала Мецола.

За її словами, зазіхання РФ на Україну, її свободу й територію є зазіханням на цілу Європу і чинний порядок у світі.

Також вона запевнила, що європейські партнери докладуть усіх зусиль, щоб відбудувати після війни українські міста і села.

"Хочу сказати від усіх європейських народів, які складають сім’ю Європарламенту, що ми вражені, захоплені, надихаємось мужністю українського народу, хоробрістю українського війська. Парламентська демократія дістала друге дихання в Європі завдяки подвигові українського народу і діям українського парламенту", - наголосила Мецола.