ua en ru

Глава ДонОДА констатував неминучість купівлі вугілля у ДНР і ЛНР, - ЗМІ

Глава ДонОДА констатував неминучість купівлі вугілля у ДНР і ЛНР, - ЗМІ Джерело фото:frant.me

Голова Донецької ОДА Олександр Кіхтенко не бачить іншого виходу, як вести переговори і купувати вугілля на територіях, непідконтрольних українській владі. Про це Кіхтенко сказав на прес-конференції у Краматорську, передає "ОстроВ".

"Є дуже серйозна проблема, наприклад, роботи Слов'янської теплоелектростанції. У них котли розраховані тільки на одну марку вугілля - "А" - антрацит. Він видобувається тільки на території, яка тимчасово підконтрольна ДНР і ЛНР. І більше це вугілля взяти ніде, його немає. Або ми поставляємо його з тієї території, або ми залишаємося без вугілля", - сказав Кіхтенко.

Губернатор зазначив, що має намір озвучити цю проблему для її якнайшвидшого вирішення Кабінетом міністрів України.

"Я бачу, що нам потрібно відпрацювати чіткий механізм у питаннях забезпечення вугіллям наші території. Є підприємства, які зареєстровані на нашій території, які можуть безпосередньо вести переговори з керівництвом ДНР, ЛНР. Нехай ведуть. Нехай законно укладають домовленості і законним шляхом перевозять вугілля для забезпечення наших теплових станцій. Я не бачу іншого виходу, як забезпечити Слов'янську ТЕЦ антрацитом", - сказав він.

Також губернатор наголосив, що в даному випадку це питання не тільки ОДА, а й держави: "Ми не можемо на сьогодні залишити без світла і тепла населення України".

Як заявляв напередодні генеральний прокурор Віталій Ярема, покупка вугілля із зони АТО є фінансуванням тероризму.

Нагадаємо, раніше Кіхтенко заявляв, що несанкціонованого вивезення вантажів із зони АТО не буде.