ua en ru

Голова Донецької міліції пішов у відставку, щоб уникнути ескалації конфлікту з мітингувальниками, - МВС

Начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ України (МВС) в Донецькій області Костянтин Пожидаєв подав у відставку, щоб уникнути ескалації конфлікту з проросійськими мітингувальниками.

Начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ України (МВС) в Донецькій області Костянтин Пожидаєв подав у відставку, щоб уникнути ескалації конфлікту з проросійськими мітингувальниками. Про це повідомляє прес-служба МВС України в Донецькій області.

"Активісти прийшли також до обласного главку міліції, де провели мітинг. Одним з їхніх вимог було відсторонення від займаної посади начальника главку Костянтина Пожидаєва. Вислухавши їх представників під час переговорів, з метою запобігання ескалації конфлікту і можливого кровопролиття, генерал - майор Пожидаєв прийняв рішення написати рапорт про відставку, про що повідомив учасникам мітингу", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Як повідомили в МВС, під час мітингу ні люди, ні адмінбудинок міліції не постраждали.

Зараз в ГУМВС області знаходиться кілька спостерігачів від мітингувальників. Обласної главк працює в штатному режимі.

У відомстві також відзначили, що в даний час залишається захопленим тільки Слов'янський міськвідділ міліції. Інформація про захоплення ОВС у Красному Лимані і Красноармійську не відповідає дійсності.