ua en ru

Голів міст і районів можуть відправити на фронт у разі зриву мобілізації, - Кіхтенко

Голів міст і районів можуть відправити на фронт у разі зриву мобілізації, - Кіхтенко

Керівники міст і районів у Донецькій області можуть бути відправлені на фронт у разі невиконання план першої хвилі часткової мобілізації, яка стартувала 20 січня 2015 р. Про це на зустрічі з мерами та головами РДА заявив голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко, передає його прес-служба.

"Незважаючи на те, що наші військкомати укомплектовано лише на 10%, вони вже виконали 44% плану та закликали 347 осіб. Це приблизно такий же показник, як в Харківській, Херсонській та Одеській областях", - розповів Кіхтенко.

При цьому він зазначив, що цей показник міг би бути кращим, якби місцеві органи влади активно допомагали військовим у проведенні мобілізації.

Кіхтенко попередив керівників міст і районів, що відправить їх на фронт, якщо на підконтрольній їм території не буде виконано мобілізаційний план - як щодо людей, так і щодо техніки.

Крім того, говорячи про планове вилучення військовими з місцевих підприємств технічних засобів, губернатор підкреслив, що військкомати будуть встановлювати розумні ліміти і не забирати ті машини, без яких підприємства не зможуть працювати.

Нагадаємо, за даними Генштабу, перший етап четвертої хвилі мобілізації виконано на 90%.