ua en ru

ДКЦПФР встановила заборону на 12 місяців на проведення операцій з цінними паперами 12 підприємств групи "Донецьксталь"

Згідно з рішенням Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР), комісія встановила 12-місячну заборону на проведення операцій з цінними паперами 12 підприємств, пов'язаних з групою "Донецьксталь", пише "Комерсант-Україна".
Офіційно в комісії заборону не коментують. Але джерело в комісії повідомило, що воно було ухвалене після звернення народного депутата від Партії регіонів Геннадія Васильєва, в якому містилося прохання заборонити всі операції з цінними паперами підприємств, що входять в "Донецьксталь". За словами джерела, Г.Васильєв стверджує, що між акціонерами ведеться суперечка, в результаті якого суд іноземної юрисдикції наклав арешт на майно підприємств, підконтрольних групі. У "Донецьксталі" заявили, що ні про які судові суперечки їм невідомо.
Згідно з рішеннями ДКЦПФР №553-564, зупинено обіг цінних паперів ЗАТ "Донецьксталь", ВАТ "Донецький метзавод", ПАТ "Ясиновський коксохімічний завод", ЗАТ "Макіївкокс", ПАТ "Макіївський коксохімічний завод", ПАТ "Шахтоуправління "Покровське", ПАТ "Донецький електротехнічний завод", ВАТ "Лактіс", ЗАТ "Лізингова компанія "Укрінкомліз", ВАТ "Вінтер", ПАТ "Племінний завод "Малинівка", ЗАТ "Красноармійське автопідприємство "Укрбуд".
Високопоставлене джерело в групі "Донецьксталь" стверджує, що своїм зверненням до ДКЦПФР Геннадій Васильєв "хоче видати бажане за дійсне". "Він уже кілька років ходить і говорить, що є акціонером, але при цьому не може надати жодного підтверджуючого документа. Чому і на якій підставі голова ДКЦПФР Дмитро Тевелєв прийняв таке рішення - незрозуміло. Ми підемо в суди і, сподіваюся, це питання швидко вирішимо", - сказав він. За словами джерела в "Донецьксталі", на господарській діяльності рішення ДКЦПФР ніяк не відіб'ється. "Це більше удар по іміджу, який може привести до якогось ускладнення з банками. Ми активно інвестуємо в українські підприємства щорічно до 200 млн дол.. і зараз залучаємо довгострокове, на 5-7 років, фінансування", - відзначає джерело в групі.