ua en ru

ДКЦПФР пропонує дозволити перевіряти достовірність даних емітента при реєстрації проспекту емісії

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) пропонує дозволити перевіряти достовірність даних емітента при реєстрації проспекту емісії. Про це йдеться в проекті закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення вимог до емітентів цінних паперів", передає прес-служба ДКЦПФР.
"Згідно до проекту закону, при реєстрації проспекту емісії регулятор матиме право здійснювати перевірку достовірності даних, наданих емітентом. У комісії з'явиться компетенція вимагати проведення додаткової аудиторської перевірки і незалежної оцінки майна, а також отримання додаткової рейтингової оцінки емітента, але лише у тих випадках, коли у регулятора виникатимуть сумніви у достовірності відомостей, які містяться у документах, що подаються емітентом для реєстрації випуску и проспекту емісії цінних паперів", - заявив начальник управління аналітичного забезпечення ДКЦПФР Максим Лібанов.
Інші новації стосуються посадових осіб емітента - документом передбачено, що в структурі компанії - емітента цінних паперів має бути бухгалтер чи бухгалтерська служба.
Крім того, за словами Лібанова, законопроектом підвищені вимоги до емісії облігацій. Так, пропонується, щоб надавати забезпечення за випуском облігацій підприємств могли лише юридична особа, а розмір забезпечення був обмежений розміром власного капіталу такої юридичної особи, і цим особам необхідно буде розкривати інформацію про себе та свою діяльність у порядку та строки, встановлені для емітентів.