ua en ru

ДКЦПФР визначила вимоги до аудиторського висновку при розкритті інформації емітентами цінних паперів

ДКЦПФР (Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку) прийняла рішення про затвердження вимог до аудиторського висновку при розкритті інформації емітентами цінних паперів, окрім емітентів облігацій місцевої позики, повідомляє прес-служба відомства.
"Сподіваємось, що підготовка чітких вимог дозволить формувати коректні аудиторські звіти", сказала заступник директора Департаменту методології регулювання ринку цінних паперів ДКЦПФР Олена Величко.
За словами Величко, згідно до нових вимог, аудиторський висновок має не тільки надавати можливість впевнитися, що фінансова звітність компанії відображає достовірну та точну інформацію за минулий рік, але й зобов'язує аудитора висловити свою думку щодо можливості безперервної діяльності підприємства через 12 місяців. Таким чином, підвищуватиметься довіра потенційних інвесторів до фінансових інструментів, зростатиме поінформованість з отримання впевненості у майбутньому та зменшуватимуться ризиків при інвестуванні.
Нові вимоги до аудиторського висновку при розкритті інформації емітентами цінних паперів було розроблено для підвищення прозорості фондового ринку України і якості фінансової інформації, що розкривається учасниками ринку, а також задля адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу.
Заступник директора Департаменту методології регулювання ринку цінних паперів додала, що регулятор не тільки висуватиме ряд вимог до підготовки аудиторських висновків, а й спільно з Аудиторською палатою незабаром презентує методичні рекомендації щодо підготовки аудиторських звітів у відповідності до встановлених комісією вимог.