ua en ru

У Києві у двох школах запроваджено канікули через хімічне забруднення, - КМДА

У Києві у двох школах запроваджено канікули через хімічне забруднення, - КМДА Фото: осінні канікули

Канікули в цих школах триватимуть з 28 вересня до 9 жовтня включно

У столичних гімназії "Київська Русь' та ліцеї "Інтелект" xthtp виявленої підвищеної концентрації фенолу, формальдегіду і аміаку у повітрі закритих приміщень будуть перенесені осінні канікули. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"У відповідності з рекомендаціями Головного управління Держсанепідслужби м. Києва про необхідність тимчасового призупинення навчально-виховного процесу до приведення показників вмісту хімічних речовин в повітрі навчальних приміщень до нормативних показників, в обох навчальних закладах перенесені осінні канікули", - йдеться в повідомленні.

Канікули триватимуть з 28 вересня до 9 жовтня включно.

У мерії зазначили, що відповідні накази підписані директорами обох навчальних закладів. Таке рішення узгоджувалося з представниками батьківської громадськості під час проведення засідання Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

"Протягом цього періоду представники Акціонерної компанії "Київміськбуд" мають замінити у всіх приміщеннях, де виявлено перевищення шкідливих речовин, лінолеум на покриття підлоги, що відповідає державним санітарним нормам", - наголошується в повідомленні.

Як пояснили в КМДА, для тих дітей, чиї батьки не зможуть залишити їх вдома, в школі № 62 буде організовано роботу шести чергових груп. У разі, якщо всі будівельні роботи будуть завершені раніше вказаних строків, навчальний процес у двох навчальних закладах буде відновлений на наступний день після закінчення ремонту.

У столичній адміністрації відзначили, що за результатами досліджень середньодобових концентрацій у повітрі закритих приміщень навчального закладу виявлено підвищену концентрацію фенолу, формальдегіду і аміаку. Крім того, дослідження лінолеуму полівінілхлоридного з залишками клею і фрагмента корпусних меблів (ДСП ламінованої) показали перевищення норм на вміст фенолу.

Повідомляється, навчальний процес у цих школах було зупинено на початку тижня у зв'язку з проведенням токсикологічної експертизи полімерних поверхонь у приміщеннях.

Тоді в результаті лабораторних досліджень, проведених Державною установою "Київський міський лабораторний центр Держсанепідслужби України" в пробах повітря, відібраних в окремих навчальних приміщеннях по вул. Гмирі, 2-В було виявлено, що формальдегід перевищує середньодобову гранично допустиму концентрацію в 3,4 рази, а вміст фенолу - в 3,1 рази. Задовільні результати відзначені лише в їдальні, найбільше перевищення виявлено в актовому залі.

Як повідомлялося раніше, в гімназії "Київська Русь" обмежений навчальний процес концентрації шкідливих речовин.

Нагадаємо, у Київській обл. планують очищати помірно забруднені землі від радіації.