ua en ru

Загибель дітей у лікарні в Індії: число жертв зросло до 60 осіб

Загибель дітей у лікарні в Індії: число жертв зросло до 60 осіб Фото: загибель дітей у лікарні в Індії (Pixabey)

Протягом 5 днів в індійській лікарні загинули 60 дітей

Протягом 5 днів у лікарні в Індії загинули 60 дітей через спалах енцефаліту і імовірні збої з постачанням кисню. Про це повідомляє AFP.

"Щонайменше 60 дітей померли протягом п'яти днів в урядовій лікарні на півночі Індії, яка страждала від нестачі кисню, повідомили чиновники у суботу на тлі побоювань, що втрати можуть зрости", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, індійська власта заявила про початок розслідування причин масової загибелі дітей, однак заперечує повідомлення індійських ЗМІ про те, що причиною є брак кисню в лікарні.

"Ми розпочали розслідування, і сьогодні повинен бути підготовлений попередній звіт. Так, 60 пацієнтів померли в лікарні за останні 5 днів, але ми не думаємо, що це пов'язано з повідомленнями про брак кисню", - заявив комісар Горакхура Аніл Кумар.

Наголошується, що цей регіон є одним з найбідніших в Індії і щорічно реєструє сотні смертей дітей від синдрому енцефаліту, який поширений в деяких частинах східної і північної Індії.

"Сьогодні ввечері або завтра ми будемо отримувати більше рідких кисневих балонів", - сказав місцевий чиновник Кумар.

За його словами, смертність "може бути викликана природними причинами, оскільки випадки багатьох пацієнтів, госпіталізованих у лікарні, є серйозними".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в індійському штаті Уттар-Прадеш через спалах енцефаліту та несвоєчасну доставку в лікарню з 9 серпня 2017 року померли 30 дітей.