ua en ru

ДФС виявила 3,5 тис. нелегальних працівників з початку року

ДФС виявила 3,5 тис. нелегальних працівників з початку року Фото: ДФС бореться з нелегальними працівниками (km.sfs.gov.ua)

До бюджету донаправлено понад 700 млн гривень податків

З початку 2017 року Державна фіскальна служба виявила 3,5 тис. співробітників, які працювали нелегально. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Порушення при виплаті зарплати були зафіксовані у 60% перевірених роботодавців.

До бюджетів донараховано понад 559 млн гривень податку на доходи фізичних осіб, близько 112 млн гривень єдиного внеску та понад 28 млн гривень військового збору.

Крім цього, фахівці ДФС у складі робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, створених за ініціативою місцевих органів виконавчої влади, що здійснювали обстеження виробничих, торгових приміщень юридичних і фізичних осіб, місць здійснення підприємницької діяльності, а також проводили роз'яснювальну роботу з роботодавцями За результатами цих заходів суб'єкти господарювання додатково уклали близько 34 тис. трудових угод зі своїми найманими працівниками.

Також за вказаний період погашено заборгованість по заробітній платі в сумі 1 664,5 млн гривень. До бюджету надійшло 214,7 млн гривень податку на доходи фізичних осіб та 567 млн гривень єдиного внеску.

В органи прокуратури направлено матеріали по 40 юридичних осіб, які мали довготривалу заборгованість із виплати заробітної плати.

До органів прокуратури спрямовано матеріали та відомості щодо 394 підприємств, на яких виплата заробітної плати проводилась у розмірах нижче законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати.

Виявлено 3,5 тис. найманих осіб, які працювали нелегально Завдяки заходам податкового контролю протягом січня – жовтня...

Опубліковано Державна фіскальна служба України 30 листопад 2017 р.

Нагадаємо, за 9 місяців ДФС виявила 3 тис. неоформлених найманих працівників.