ua en ru

ДФС проводить перевірку декларації Шульмейстера

Державна фіскальна служба (ДФС) України проводить перевірку декларації першого заступника міністра інфраструктури України Володимира Шульмейстера. Про це йдеться у відповіді ДФС на запит, передає Golos.ua.

"Щодо першого заступника міністра інфраструктури України Володимира Шульмейстера з урахуванням висвітлених у засобах масової інформації відомостей та алгоритму проведення перевірки... в даний час проводиться перевірка достовірності відомостей, зазначених у декларації за 2014 рік", - цитує видання відповідь ДФС.

Так, у відомстві уточнили, що в разі виявлення в декларації чиновника недостовірних відомостей, про це письмово будуть проінформовані органи, що займаються антикорупційною діяльністю, а також міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

Як зазначається, раніше журналісти виявили недостовірні дані в декларації про доходи Шульмейстера. Зокрема, за даними видання, чиновник майже вдвічі занизив площу будинку в Конча-Заспі і не вказав ще один будинок, розташований на його ділянці. Після низки публікацій у ЗМІ, Шульмейстер визнав, що подав невірно заповнену декларацію, назвавши це "технічною помилкою".

Також підкреслюється, що декларування завідомо недостовірної інформації державним чиновником є кримінальним злочином (ст. 366 КК України "Декларування недостовірної інформації"), за яке передбачено до двох років позбавлення волі.

Раніше на журналістський запит Golos.ua у Міністерстві інфраструктури України відповіли, що порушення в декларації Володимира Шульмейстера були допущені, оскільки їх не помітили в Державній фіскальній службі.