ua en ru

ДФС проведе розслідування по зарплатах "в конвертах" в МІУ, - Насіров

Державна фіскальна служба (ГФС) України перевірить інформацію про зарплату "в конвертах" в Міністерстві інфраструктури, яке очолює Андрій Пивоварський. Про це на брифінгу в кризовому Українському медіа-центрі заявив глава ГФС Роман Насіров.

"...Не буду говорити про те, що про це вперше чую. Я думаю, що це важлива інформація. Нам треба її перевірити, якщо ми виявимо такі факти, то це буде частково наше запитання, частково інших правоохоронних органів", - підкреслив глава ДФС.

За його словами, в разі підтвердження фактів, на питання треба дивитися глибше. Щоб розібратися, як таке можливо на держпідприємствах.

"...Якщо заробітна плата або доплата в конверті, то це злочин. Будемо розслідувати це питання, і якщо виявимо такі факти, будемо карати керівництво. І потрібно буде глибше дивитися, особливо на державних підприємствах, як таке можливо", - каже Насіров.

Нагадаємо, політичний оглядач Дмитро Тузов заявив про те, що керівникам Мінінфраструктури та МінАП щомісяця доплачують "надбавки" до зарплат. Йдеться про суми від 3 до 50 тисяч доларів. За даними експерта, "систему заохочення" організував радник Адміністрації Порошенко Михайло Бейлін, що займається кадровими питаннями в обох відомствах.

У той же час міністр юстиції Павло Петренко заявив, що нелегальна виплата надбавок є незаконною. Глава відомства висловив сподівання, що правоохоронні органи належним чином відреагують на факти, які наводяться представниками ЗМІ, щодо існуючої в ряді міністерств неофіційної системи матеріального заохочення співробітників.