ua en ru

ДФС за півроку запобігла оформленню фіктивних податкових кредитів на 243 млрд гривень

ДФС за півроку запобігла оформленню фіктивних податкових кредитів на 243 млрд гривень Фото: перший заступник ДФС Сергій Білан

У відомстві активно працює нова автоматизована система аналізу ризиків

Державна фіскальна служба України (ДФС) з початку літа 2015 року запобігла оформленню фіктивних податкових кредитів на суму 243 мільярди гривень. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив перший заступник глави ДФС Сергій Білан, передає кореспондент РБК-Україна.

"У травні-червні ми ввели нову автоматизовану систему аналізу ризиків, яка дозволила на сьогоднішній день запобігти спробам оформити фіктивні податкові кредити на суму 243 млрд грн, фактичний ПДВ з цієї суми - 40,5 млрд грн. Це спроби ділків тіньового бізнесу зареєструвати фіктивний податковий кредит, щоб значно зменшити свої податки", - сказав він.

Білан також повідомив, що загальний економічний ефект від роботи підрозділу фінансових розслідувань ДФС перевищив 2,5 млрд грн надходжень до бюджету.

Нагадаємо, Державна фіскальна служба України (ДФС) очікує, що Верховна Рада України найближчим часом ухвалить створення служби фінансових розслідувань при ГФС.