ua en ru

ДФС планує відшкодувати ПДВ на 65 млрд грн у 2015 р

ДФС планує відшкодувати ПДВ на 65 млрд грн у 2015 р Фото: Роман Насіров

До 2016 р. залишилося відшкодувати 19,5 млрд грн

ДФС планує відшкодувати податок на додану вартість (ПДВ) на 65 млрд гривень у 2015 р., при чому до кінця року залишилося погасити таких боргів на суму 19,5 млрд гривень. Про це в ході брифінгу повідомив голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Платникам податків на рахунки відшкодовано ПДВ 45,5 млрд грн за ці 9 місяців, з них 25,5 млрд в автоматичному режимі і до кінця року заплановано відшкодування приблизно 19,5 млрд гривень", - сказав Насіров.

У ДФС також не виключили можливості повернення ПДВ облігаціями. "Я хочу щоб до кінця цього року ми відшкодували 20 млрд ( гривень - ред.), про які я вже казав сьогодні... я думаю, що Міністерство фінансів готове буде надати і навіть збільшений ліміт відшкодування ПДВ в грошовому еквіваленті", - розповів Насіров.

Разом з тим головний податківець не виключив варіант, що ПДВ можуть повернути ПДВ- облігаціями. "Моя позиція, що вони повинні бути відшкодовані грошима. Якщо нема чи не достатньо грошей, то отой залишок, краще, щоб він був відшкодований хоча б ПДВ облігаціями. Цей варіант розглядається міністерством фінансів України", - додав він.

За його словами, за перші 8 місяців 2015 року ДФС відшкодовувала в середньому до 5 млрд гривень заборгованості по ПДВ у місяць, то протягом останнього кварталу ця сума становитиме 7,5 млрд гривень у місяць і більше.

Крім того, голова відомства повідомив, що ДФС зібрала 341,4 млрд гривень податків за 9 місяців цього року. "За останні 9 місяців платники податків сплатили 341,4 млрд гривень до державного бюджету", - сказав Насіров.

Головний податківець нагадав, що така цифра дозволила перевиконати держбюджет-2015 майже не 20 млрд гривень, що дозволило підвищити соціальні стандарти на 15,3 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше Насіров заявив, що ДФС до кінця поточного року вдвічі скоротить кількість податкових інспекцій, але при цьому збільшить кількість центрів з обслуговування платників податків.