ua en ru

ДФС планує провести додаткову податкову перевірку Шустера

ДФС планує провести додаткову податкову перевірку Шустера Фото: Савік Шустер

Шустер ухилився від сплати податків на суму 2,1 млн гривень

Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) у м. Києві розслідується кримінальне провадження, внесене в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч.2 та ч.3 ст.212 КК України, за фактом умисного ухилення від сплати податків відносно громадянина Канади Савіка Шустера та стосовно службових осіб ТОВ "Савік Шустер Студія". Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДФС.

"Встановлено, що С. Шустер, який з 2005 року постійно мешкає на території України, в 2008 році, отримавши на свій валютний рахунок відсотковий фінансовий кредит у розмірі 1 млн 340 тис. євро не повернув його позикодавцю в обумовлений термін. У порушення Закону України від 22.05.2003 № 889-VI "Про податок з доходів фізичних осіб" С. Шустер не надав до податкової інспекції за місцем мешкання декларацію про отримані доходи та ухилився від сплати податку з доходів фізичних осіб на суму понад 2,1 млн. грн., що є особливо великим розміром", - йдеться у повідомленні.


Зазначається, що у рамках провадження планується проведення податкової перевірки Шустера С. щодо повноти сплати податків із суми неповернутої позики.

Крім того, за висновками планової документальної перевірки ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві встановлено, що службові особи ТОВ "Савік Шустер Студія" в порушення п.198.3, 198.6 ст.198 Податкового Кодексу України в 2012-2014 р.р. занизили податок на додану вартість на загальну суму 1,99 млн. грн. (переважно, за рахунок заниження вартості телепрограм "Шустер Live").

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Шустер оголосив голодування, поки не скасують заборону на роботу в Україні. Окрім того Шустер заявив, що вважає, що він особисто незручний президенту України Петру Порошенку.

Також стало відомо, що він візьме участь в нових випусках свого ток-шоу в якості гостя.

Зазначимо, столичний центр зайнятості анулював Шустеру дозвіл на роботу на Україні, пояснивши це тим, що він надав недостовірні відомості для продовження дії дозволу, зокрема про кримінальне провадження.