ua en ru

ДФС оцінює економічний ефект від виявлення фіктивних підприємств у 4,1 млрд грн

Загальний економічний ефект від виявлення фіктивних підприємств становить 4,1 млрд грн

Загальний економічний ефект від виявлення фіктивних підприємств становить 4,1 млрд грн. Про це заявив сьогодні на брифінгу перший заступник голови Державної фіскальної служби України (ДФС) Володимир Хоменко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Загальний економічний ефект від тіньового сегменту фіктивних підприємств - 4,1 млрд грн. Це тільки за останні півтора місяці. Ми два останні місяці відпрацювали процедуру, по якій відпрацьовуються фіктивні підприємства", - повідомив Хоменко.

Також, за його словами, попереджено незаконне відшкодування ПДВ на 3,2 млрд грн.

"В середньому на одне кримінальне провадження припадає понад 16 млн грн", - сказав Хоменко.

Крім того, за інформацією ДФС, було закрито 73 виробництва підакцизних товарів.

"Ми закрили 73 незаконних виробництва підакцизних товарів. Вилучено товари майже на 290 млн грн. Мимовільні втрати від несплати акцизного податку склали 160 млн грн. З метою відшкодування збитків бюджету накладено арешт на майно та грошові кошти 1,3 млрд грн (торік 350 млн)", - повідомив він.

Хоменко також зазначив, що було вилучено значні партії контрабандних цигарок.

"В цьому місяці вилучено значну кількість контрабандних цигарок 1,2 млн пачок, це складає значну суму коштів і це не єдиний випадок", - сказав він.

Перший заступник голови ДФС також зазначив, що було зроблено ревізію відкритих кримінальних проваджень.

"З метою зменшення тиску на бізнес за моїм дорученням проведено ревізію всіх кримінальних проваджень. В цьому році розпочато 5,3 тис. кримінальних проваджень,а це на третину менше ніж торік. Закінчено 2,8 тис. кримінальних проваджень, з них до суду направлено 770", - повідомив Хоменко.