ua en ru

ДФС оголосила про підготовку до приєднання України до транзитної системи ЄС

ДФС оголосила про підготовку до приєднання України до транзитної системи ЄС Фото: Державна фіскальна служба

Спільна транзитна система - один із пунктів Угоди про асоціацію

В Україні стартував процес підготовки до приєднання до спільної транзитної системи Євросоюзу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної фіскальної служби України.

Повідомляється, що представники урядового офісу з питань євроінтеграції, Мінфіну, Мінекономрозвитку, ДФС України, а також ЄС і Посол Литовської Республіки обговорили комплекс заходів правового, організаційного, структурного і фінансового характеру, які необхідно прийняти в Україні протягом наступних кількох років на шляху приєднання до спільної транзитної системи.

"Приєднання до спільної транзитної системи передбачено Угодою про асоціацію Україна-ЄС. Це сприятиме розвитку торговельно-економічних відносин між нашою країною та Європейським Співтовариством, оскільки значно пришвидшить митні процедури та забезпечить ефективну протидію контрабанді", - зазначив заступник голови ДФС Костянтин Лікарчук.

Він також додав, що підготовчий процес буде відбуватися при активній співпраці з бізнесом та за підтримки ЄС.

Експерт ЄС Вітеніс Алішаускас, який з січня 2015 р. співпрацює з ДФС, зазначив, що ЄС готовий надавати експертну та іншу практичну допомогу у розробці нормативно-правових документів, обмін досвідом, навчання співробітників митних органів, проведення тестового використання СТС тощо.

За результатами засідання Наглядова рада схвалила план заходів щодо приєднання України до спільної транзитної системи.

Нагадаємо, Україна працює з кожною країною з приводу ратифікації УА з ЄС.