ua en ru

ДФС звернулася до КСУ щодо тлумачення положень ПК про спецрежим оподаткування аграріїв

Державна фіскальна служба України (ДФС) направила до Конституційного суду України конституційне подання щодо офіційного тлумачення положень Податкового кодексу України щодо спеціального режиму оподаткування аграріїв, який передбачає звільнення сільськогосподарських підприємств від сплати ПВД.

Державна фіскальна служба України (ДФС) направила до Конституційного суду України конституційне подання щодо офіційного тлумачення положень Податкового кодексу України щодо спеціального режиму оподаткування аграріїв, який передбачає звільнення сільськогосподарських підприємств від сплати ПВД. Про це повідомила прес-служба КСУ.

Як повідомляється, 22 серпня до Конституційного Суду України надійшло конституційне подання Державної фіскальної служби України щодо офіційного тлумачення положень пункту 209.2 статті 209 Податкового кодексу України.

"Згідно із спеціальним режимом оподаткування сума податку на додану вартість, нарахована сільськогосподарським підприємством на вартість поставлених ним сільськогосподарських товарів/послуг, не підлягає сплаті до бюджету та повністю залишається в розпорядженні такого сільськогосподарського підприємства для відшкодування суми податку, сплаченої (нарахованої) постачальнику на вартість виробничих факторів, за рахунок яких сформовано податковий кредит, а за наявності залишку такої суми податку - для інших виробничих цілей. Зазначені суми податку на додану вартість акумулюються сільськогосподарськими підприємствами на спеціальних рахунках, відкритих в установах банків та/або в органах, які здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів у порядку, затвердженому Кабінетом міністрів України", - йдеться у пункті 209.2 ПК.

Згідно з регламентом Конституційного суду України, конституційне подання передано на вивчення в секретаріат суду.