ua en ru

ДФС розпочне роботу над автоматизованою системою відеоконтролю кордону із 2016

ДФС розпочне роботу над автоматизованою системою відеоконтролю кордону із 2016 Фото: перший заступник ДФС Сергій Білан (Facebook /SFSofUkraine)

Проект вже отримав схвалення Євросоюзу, який виступає донором Prinex

Державна фіскальна служба України з наступного року розпочне роботу з розробки проекту "Створення автоматизованої системи інтелектуального відеоспостереження за товарами та транспортними засобами, які переміщуються через українсько-білоруський кордон" (Prinex-2). Про це заявив перший заступник голови ДФС Сергій Білан під час заключної міжнародної конференції "стартового" проекту, повідомили сьогодні у прес-службі відомства.

Як зазначається, цей проект стане продовженням "першого" Prinex, який був впроваджений в експлуатацію у жовтні поточного року.

"Метою продовження системи є посилення обміну між митними органами України і Білорусі додатковою інформацією про результати митного контролю, зокрема, даними систем відеоспостереження та зчитування номерних знаків, а також результатами зважування і рентгенівського сканування", - додав Білан.

Як відомо, новий проект вже отримав схвалення Європейського союзу, який є донором проекту Prinex.

Як планують у ДФС, впровадження нової системи дозволить уникнути дублювання зусиль відомств двох країн і, відповідно, скоротить строки проведення митних формальностей під час перетину кордону сумлінними перевізниками, зменшить кількість незаконного переміщення товарів і транспортних засобів та контрабанди, а також знизить корупцію на кордоні.

За словами Білана, електронна система обміну попередньою інформацією вже довела свою дієвість, адже від часу її впровадження вартість вилучених предметів правопорушень на кордоні збільшилася у 2,3 рази.

"Завдяки оперативному обміну інформацією між митними органами Білорусі та України ми, по-перше, отримуємо дані про вантажі, транспортні засоби, товари та оперативно їх відпрацьовуємо. По-друге, для звичайного громадянина значно скорочуються строки проведення митних процедур, тоді як по-третіх - поглиблюється розвиток співробітництва між правоохоронними органами двох країн", - наголосив перший заступник ДФС.

Нагадаємо, створення надійної і захищеної системи обміну попередньою інформацією між митними органами двох країн із залученням експертів Євросоюзу розпочалася у 2013 році. Донором проекту виступив ЄС, що надав для його реалізації 3,7 млн євро.

СЕРГІЙ БІЛАН: ДФС НАСТУПНОГО РОКУ РОЗПОЧНЕ РОБОТУ НАД АВТОМАТИЗОВАНОЮ СИСТЕМОЮ PRINEX -2 Наступного року Державна фіск...

Опубліковано Державна фіскальна служба України 14 грудня 2015 р.

Для успішної реалізації проекту зі створення системи Prinex було встановлено спеціалізоване комп'ютерне обладнання, вдосконалено інформаційно-технологічну та комунікаційну інфраструктуру всіх автомобільних пунктів пропуску на кордоні між Україною і Республікою Білорусь.

Перший заступник Голови ДФС Сергій Білан про завершення проекту PRINEX та посилення обміну інформацією під час митного контролю між митними органами України та Білорусі в рамках системи PRINEX-2 у 2016 році.

Опубліковано Державна фіскальна служба України 14 грудня 2015 р.

Раніше ДФС почала вивчати платежі групи "Приват" у рамках справи Корбана.