ua en ru

ГФС ліквідувала в Києві схему ухилення від сплати податків на майже 24,5 млн гривень

ГФС ліквідувала в Києві схему ухилення від сплати податків на майже 24,5 млн гривень Фото: ГФС

Брокерські компанії подавали в митні органи документів з недостовірними даними

Співробітники податкової міліції Державної фіскальної служби України ліквідували в Києві схему ухилення від сплати податків на загальну суму майже 24,5 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"В рамках проведення операції "Кордон-2017" і розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст.212 КК України встановлено, що брокерськими компаніями від імені групи підприємств, зареєстрованих у Києві, з метою неповернення валютної виручки та несплати податку на прибуток, які подавалися до митних органів документи з недостовірними відомостями на експорт сільськогосподарської продукції. Як показала перевірка, зазначену продукцію купували на території України за готівку без відображення цих операцій у бухгалтерському і податковому обліку", - йдеться в повідомленні.

При цьому посадові особи цієї групи компаній не подали податкові декларації з податку на прибуток підприємств, які не відобразили придбання та реалізацію товару, що експортується, і не задекларували дохід від підприємницької діяльності, що призвело до фактичної несплати в бюджет майже 24,5 млн гривень.

Нагадаємо, також сьогодні повідомлялося, що Державна фіскальна служба України розкрила корупційну схему з контрабандного ввезення тютюнових виробів на територію України.