ua en ru

ДФС заявила про вилучення понад 200 підроблених Apple в Дніпропетровську і Запоріжжі

ДФС заявила про вилучення понад 200 підроблених Apple в Дніпропетровську і Запоріжжі Фото: iPhone

Продукція Apple була вилучена під час обшуків в одній з торгових мереж

Державна фіскальна служба (ДФС) вилучила понад 200 підроблених одиниць продукції компанії Apple в Дніпропетровську і Запоріжжі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДФС.

"Державної фіскальної службою України на підставі інформації Всеукраїнської громадської організації, яка представляє інтереси Apple Inc, організовані заходи з відпрацювання фактів незаконного переміщення через митний кордон та подальшої реалізації технічних пристроїв мобільного зв'язку продукції марки Apple", - йдеться в повідомленні.

Для проведення обшуків і вилучення товарів марки Apple в одній з торгових мереж, розташованої в містах Дніпропетровськ і Запоріжжя, були отримані відповідні постанови Шевченківського районного суду р. Києва.

Обшуки проводилися співробітниками податкової міліції ДФС України із залученням представників офіційного представництва компанії Apple. За їх результатами вилучено понад 200 одиниць продукції з ознаками контрафактності, які були ввезені на територію України з порушенням митного та податкового законодавства без сплати відповідних платежів, а також з порушенням прав інтелектуальної власності.

У свою чергу в мережі магазинів Yabloki заявили, що київська податкова інспекція провела обшук з численними порушеннями.

За даними Yabloki, в ході обшуку було вилучено техніка Apple на загальну суму 1,5 млн грн. При цьому в прес-службі торговельної мережі підкреслили, що "компанія поставляє та реалізує виключно сертифіковану продукцію".

"Обшук відбувся з численними порушеннями законодавства, зокрема: слідчі податкової міліції ГФС України, при свідках, погрожували фізичною розправою, не допускали в приміщення адвокатів і представників засобів масової інформації, намагалися провести обшук у приміщенні Jobs Café, яке не відноситься до мережі магазинів Yabloki. Так само на слідчих діях був присутній представник громадської організації "Міжнародне агентство авторських прав", який намагався схилити до співпраці з компанією ASBIS Україна, і вказував слідчим, яку саме техніку потрібно вилучити", - йдеться в офіційному коментарі компанії.

Нагадаємо, Apple може представити новий iPhone 9 вересня.