ua en ru

ДГФС вилучила з незаконного обігу понад 100 т фальсифікованих нафтопродуктів

ДГФС вилучила з незаконного обігу понад 100 т фальсифікованих нафтопродуктів Фото: ДФС вилучила понад 100 т нафтопродуктів

Вилучені ПММ на суму 2,5 млн грн

В рамках проведення операції "Нафтопродукт-2015" та "Акциз-2015" податковою міліцією у Хмельницькій області припинена реалізація незаконно виготовлених недоброякісних паливно-мастильних матеріалів в мережі АЗС двох брендових підприємств-оптовиків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної фіскальної служби України.

Повідомляється, що під час обшуків з обігу вилучено понад 100 тонн дизельного палива, 13 тонн абсорбенту, 2,2 тонни бензину марки "А-92", 1,2 тонни присадки-монометіланіліну і чорнову бухгалтерію. Загальна сума вилучених пально-мастильних матеріалів склала майже 2,5 млн. грн.

Згідно з висновком експерта, придбані на АЗС зазначених підприємств зразки бензину з об'ємною часткою етанолу, бензолу і фракційним складом не відповідають вимогам ГОСТ, допустимий вміст окремих речовин у них значно перевищено.

Також встановлено, що одне з підприємств-реалізаторів протягом 2015 р. здійснювало придбання бензину низькооктанових марок, газового конденсату та абсорбенту, які є компонентами для виготовлення бензину і дизпалива, з метою подальшого незаконного виробництва палива з більш високим октановим числом і його реалізації через мережу автозаправних станцій області.

Нагадаємо, ГФС розслідує факти несплати службовими особами БРСМ майже 230 млн грн податків.