ua en ru

ДФС ініціює повернення кримінальної відповідальності за товарну контрабанду

ДФС ініціює повернення кримінальної відповідальності за товарну контрабанду Фото: голова ДФС Роман Насиров

За даними ДФС, з початку року було складено більше 26 тисяч протоколів про порушення митних правил

В українському законодавстві повинна бути передбачена кримінальна відповідальність за товарну контрабанду. Про це під час брифінгу 30 травня заявив голова Державної фіскальної служби Роман Насиров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми зараз знову ж ініціюємо і хочемо, щоб повернути кримінальну відповідальність за товарну контрабанду, тому що на сьогоднішній день це адміністративне правопорушення",- заявив Насиров.


За його словами, в ДФС будуть наполягати на тому, щоб кримінальна відповідальність була передбачена щонайменше за контрабанду під акцизними товарами.

"Але взагалі в тих умовах, в яких Україна знаходиться зараз, варто було б, щоб кримінальна відповідальність поширювалася на всі товари",- зазначив голова ДФС.

Насиров також додав, що за останній рік тільки митницею ДФС було складено більше 26 тисяч протоколів про порушення митних правил.

Нагадаємо, раніше голова Державної фіскальної служби Роман Насиров повідомив, що очікує виведення з тіньового сектора 25 млрд гривень в цьому році.