ua en ru

ДФС ініціює обмеження кількості поштових відправлень, не оподатковуваних податком

ДФС ініціює обмеження кількості поштових відправлень, не оподатковуваних податком Фото: ілюстративне фото (facebook.com ukrposhta)

Також служба розробляє ПЗ для контролю поштових пересилок

Державна фіскальна служба (ДФС) ініціює обмеження кількості поштових відправлень, які людина має право отримувати без сплати податків. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Так, за словами голови служби Мирослава Продана, на сьогодні ДФС розробляє програмний продукт, з допомогою якого буде здійснюватися контроль за поставками через поштові та експрес-відправлення. Він також зазначив, що буде мінятися і механізм одержання поштових відправлень.

"Сьогодні в одній упаковці може бути тисяча одиниць товару, який нібито приходить сотні різним людям. Фактично весь товар отримує одна фірма-імпортер. Її представник приходить у відділення з дорученнями від ста осіб і бере товар без сплати податків. Поштовому оператору не важливо, хто отримує відправлення", - пояснив Продан, зазначивши, що завдяки такій схемі держава втрачає значні суми на несплаті податків.

Продан також повідомив, що вже ліквідовано схеми нелегальних поставок в Україну інших товарів, які користуються попитом у населення, зокрема, побутової техніки.

"Практика, коли фуру перед кордоном розвантажували, фактично в руках переносили імпортний товар через пункт пропуску без розмитнення, а потім знову завантажували, відійшла в минуле ", - розповів глава ДФС.

Крім того, після установки скануючих систем на пунктах пропуску, над чим сьогодні активно працює ДФС, практично неможливим стане процес контрабанди товарів.

Нагадаємо, Державна фіскальна служба (ДФС) почала тендерні процедури по закупівлі десяти скануючих систем стаціонарного типу для оснащення пунктів пропуску. На це виділено 1,3 млрд гриивен.