ua en ru

ДФС блокувала відшкодування 5,8 млрд гривень ПДВ за червень

ДФС блокувала відшкодування 5,8 млрд гривень ПДВ за червень Фото: глава ДФС Роман Насиров

За червень було відшкодовано менше 100 млн гривень, замість 5,8 млрд гривень підтверджених сум

Державна фіскальна служба (ДФС) передала в Держказначейство реєстри підприємств на повернення Податку на додану вартість тільки в п'ятницю, 8 липня, хоча повинна була зробити це не пізніше 30 червня. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "ДФС не відкидає тінь: чому Роман Насиров блокував відшкодування ПДВ".

В результаті затримки передачі реєстру за весь червень було відшкодовано 97,3 млн гривень, замість 5,8 млрд гривень підтверджених сум. При тому що, за словами заступника міністра фінансів Євгена Капинуса, середньомісячні суми відшкодування в 2016 році перевищували 7 млрд гривень.


"Зведений реєстр подається ДФС, як правило, в останній день - у червні це був минулий четвер. Факт передачі ми контролюємо, - заявив співрозмовник РБК-Україна в уряді. - Тоді ввечері і дізналися про фактичної неподання, і вранці перевірили в казначействі".

Після втручання прем'єр-міністра Володимира Гройсмана фіскальна служба все-таки розблокувала процедуру відшкодування, і то не відразу. Ще в середу, 6 липня, на засіданні уряду Гройсман доручив "негайно передати реєстр в казначейство і компенсувати ПДВ, як того вимагає закон, і поставити на цьому крапку ".

Проте всі документи ДФС передала тільки в п'ятницю вранці - о 9:40, про РБК-Україна заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Нагадаємо, раніше в Києві співробітницю ГФС затримали на хабарі у 125 тис. гривень.