ua en ru

ДФС заарештувала 450 млн гривень на рахунках компаній, підконтрольних великому контрабандисту

ДФС заарештувала 450 млн гривень на рахунках компаній, підконтрольних великому контрабандисту Фото: ГФС домоглася арешту 450 млн гривень компаній-контрабандистів

Компанії занижували в рази митну вартість промтоварів, які ввозяться з Китаю

В результаті спільних дій Державної фіскальної служби і Національного антикорупційного бюро заарештовані 450 млн гривень, що належать 20 одеським компаніям-імпортерам, підконтрольним одним з найвідоміших контрабандистів України. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Як повідомляється, організована шахраями схема працювала наступним чином: одеська угруповання контрабандистів створила десятки фірм-одноденок, директорами яких підставні особи. Ці компанії отримували великий обсяг товару з Китаю (взуття, тканини, сумки тощо). Поставкою товару з Китаю займалися аналогічні фірми-прокладки. Контракти ж фактично фабрикували в Одесі. У документах вказували вартість товару, занижену в десять і більше разів.

У свою чергу, митники, які отримали митні декларації з явно недостовірними даними, вносили корективи, вказуючи реальну вартість товарів, що ввозяться. Однак, представник зазначених компаній вносили на рахунки митниці фінансові гарантії достатні для направлення товарів у вільний обіг.

Після цього компанії подавали позови в один із судів міста і домагалися скасування рішень митних органів, згідно з яким фіскали зобов'язані були розмитнювати товар за значно заниженою вартістю і повертати імпортеру його фінансову гарантію.

ДФС разом із НАБУ досягли значного прогресу у боротьбі зі схемами по мінімізації митних платежів. У результаті наших спі...

Опубліковано Мирославом Проданом 1 листопад 2017 р.

Нагадаємо, минулого тижня київські митники припинили контрабанду зброї в Україну.