ua en ru

ДФС за 10 міс. відшкодувала платникам податків 52,5 млрд грн ПДВ

ДФС за 10 міс. відшкодувала платникам податків 52,5 млрд грн ПДВ Фото (прес-служба Кабміну): Роман Насіров

За прогнозом Романа Насірова, до кінця 2015 р. планується відшкодувати ще 12,6 млрд грн податку на додану вартість

Державна фіскальна служба України (ДФС) перевиконує індикативні показники по надходженнях до держбюджету, зафіксувавши рекордно високі обсяги збору податку на додану вартість (ПДВ). Про це заявив голова ДФС Роман Насіров під час брифінгу сьогодні, 5 листопада, в Кабінеті міністрів, повідомили у прес-службі ДФС.

Як зазначається, станом на 1 листопада платникам податків на рахунки відшкодовано 52,5 млрд грн ПДВ, при тому що до кінця року заплановано відшкодувати ще 12,6 млрд грн.

Середньомісячний збір ПДВ у серпні-жовтні збільшився до 9 млрд грн, тоді як у січні-травні цей показник був на рівні 6,8 млрд грн.

Як зазначив Насіров, у жовтні ДФС перевиконала індикативні показники загального фонду держбюджету на 3,2 млрд грн. За минулий місяць платники сплатили 41,6 млрд грн, а в цілому за 10 місяців 2015 р. - 383 млрд грн.

"Ми виконали поставлене урядом завдання і забезпечили держбюджет із суттєвим перевиконанням. Взятий платниками податків темп дозволив перевиконати завдання Міністерства фінансів у травні-жовтні на 8,9 млрд грн. І це вже після збільшення дохідної частини бюджету у вересні поточного року", - зазначив глава ДФС.

Загалом, сукупний економічний ефект роботи фіскалів за травень-жовтень становить 31,4 млрд грн. Це як додаткові надходження до бюджету, так і зменшення заборгованості держави перед платниками.

За словами Насірова, сьогодні в ДФС відбувається оновлення кадрів, у відомстві працює нова команда HR-фахівців з досвідом роботи в бізнесі, яка вже починає тестування персоналу, щоб залишити у структурі тільки професійних і сумлінних фахівців.

Крім того, на новий рівень виведено міжнародне співробітництво у сфері реформування митниці. Проводиться масштабна міжнародна діяльність, спрямована на збільшення зовнішніх інвестицій в економіку України та запровадження спільного митного контролю в пунктах пропуску через державний кордон. Також здійснюється підготовка до запровадження з 1 січня 2016 р. зони вільної торгівлі з ЄС та залучення міжнародної технічної допомоги, основними донорами якої для ДФС є Європейський союз, уряди США, Німеччини та Литовської Республіки.

Нагадаємо, раніше Насіров заявляв, що ДФС щомісяця отримує заявки на відшкодування ПДВ на 6,5 млрд грн.