ua en ru

Гештаб розробляє проект указу про демобілізацію військових шостої

Гештаб розробляє проект указу про демобілізацію військових шостої Фото: Володимир Талалай розповів про нову хвилю демобілізації

Звільнені у запас війські зараховуються до оперативного військового резерву першої черги

Генеральний штаб Збройних сил України розробляє проект указу президента про демобілізацію військовослужбовців 6-ї хвилі мобілізації. Про це під час брифінгу заявив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління персоналу - заступника начальника Генштабу ЗСУ, генерал-майор Володимир Талалай, повідомляє прес-служба Генштабу в Facebook.

"Звільнені у запас військовослужбовці в обов’язковому порядку зараховуються до оперативного військового резерву першої черги. Питаннями соціального захисту звільнених опікуються військові комісаріати за місцем їх реєстрації або проживання. Тому звільнені у запас військовослужбовці мають не пізніше 5 днів з дня вибуття з військової частини стати на військовий облік у військовому комісаріаті", - зазначив Талалай.


Як повідомляється, демобілізація буде проведена протягом двох місяців з моменту опублікування указу.

З метою планомірнії демобілізації, яке не має зашкодити боєздатності, у військових частинах та у штабах оперативних командувань розробляються списки та плани-графіки звільнення особового складу.

Генеральний штаб розробляє проект Указу Президента про звільнення військовослужбовців 6-ї хвилі мобілізації Генеральний...

Опубліковано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine 16 серпня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у жовтні стартує новий призов в українську армію.