ua en ru

Герцогство принца Чарльза вклало в офшори мільйони фунтів, - The Guardian

Герцогство принца Чарльза вклало в офшори мільйони фунтів, - The Guardian Фото: Великобританія (flickr.com defenceimages)

Керуюча компанія вклала гроші в бізнес-структуру на Бермудських островах

Компанія королівського герцогства Корнуолл, яке належить принцу Чарльзу, інвестувала в офшори мільйони фунтів стерлінгів. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на звіт Paradise Papers, опублікований Міжнародним консорціумом журналістських розслідувань (ICIJ).

Згідно з інформацією видання, компанія, яка управляє активами принца, вклала ці кошти в офшорні фонди і компанії, в тому числі і в бізнес-структуру на Бермудських островах

Так, герцогство в умовах секретності інвестувало близько 100 тисяч доларів в компанію друга принца Чарльза - Х'ю ван Катсема, з яким вони познайомилися під час навчання в Кембриджському університеті

Зазначено, що компанія займається придбанням земельних ділянок з метою їх захисту від вирубки лісів, приймалося в обстановці суворої секретності, пише видання.

При цьому компанія герцогства стверджує, що сам принц не брав участі безпосередньо у прийнятті рішень, пов'язаних з інвестиціями.

Нагадаємо, королева Великобританії Єлизавета II інвестувала 10 млн фунтів стерлінгів (13 млн доларів) в офшори. У 2004 і 2005 роках герцогство Ланкастерское, яке управляє особистими фінансами королеви, інвестувало кошти в дві офшорні компанії на Бермудських та Кайманових островах.

Як відомо, ICIJ 5 листопада 2017 року оприлюднило новий масив секретних документів, в яких йдеться про податкові лазівки і резонансних ділових контактах високопоставлених осіб.