ua en ru

У Німеччину прибула військова техніка США для східного флангу НАТО

У Німеччину прибула військова техніка США для східного флангу НАТО Фото: американський гелікоптер Apache

Загалом до Німеччини прибуло з Америки 94 гелікоптери та кілька вантажівок

Військовослужбовці зі Сполучених Штатів Америки 12 лютого почали розвантажувати десятки гелікоптерів Chinook, Apache та Black Hawk у порту німецького Бремергафена для подальшого відправлення повітряного флоту на американську військову базу Іллесгайм у Баварії. Про це передає DW.

Зазначено, що до Німеччини загалом прибуло 94 гелікоптери та кілька вантажівок десятої бойової авіаційної бригади з бази Форт Драм у штаті Нью-Йорк.

Як очікується, частину техніки 14 лютого направлять на авіабази НАТО у Литві, Польщі та Румунії в рамках операції розширення Північноатлантичного альянсу на схід Atlantic Resolve ("Атлантична рішучість"). На литовську і румунську бази Альянсу відправлять по 5 гелікоптерів та по 50 солдатів американської армії. Бундесвер при цьому виступає партнером із логістики.

6 січня до Бремергафена прибула перша партія американської військової техніки. Розширення військового контингенту НАТО у Східній Європі стало відповіддю Альянсу на занепокоєння європейських союзників США по НАТО через агресивний курс Росії після анексії українського Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Естонію доставлено роту важкої техніки з США, а саме танки та бойові машини піхоти.