ua en ru

Німеччина уклала з Єгиптом угоду про зменшення потоку нелегальних мігрантів

Німеччина уклала з Єгиптом угоду про зменшення потоку нелегальних мігрантів Фото: мігранти (facebook.com unitednationshumanrights)

Угода покликана для "боротьби з незаконною імміграцією і контрабандою людей"

Німеччина уклала з Єгиптом угоду про зменшення потоку нелегальних мігрантів, які вирушають до Європи з арабської країни, передає агентство Reuters.

Представник канцлера Німеччини Стефен Сейберт зазначив, що угода покликана для "боротьби з незаконною імміграцією і контрабандою людей". За його словами, відповідно до досягнутих домовленостей буде втілено ряд політичних та економічних заходів, спрямованих на досягнення кращого клімату та поліпшення умов життя мігрантів у Єгипті.

"Разом ми створимо центр для робочих місць, міграції та реінтеграції", - розповів Сайберт, уточнивши, що центр буде розташований у Єгипті, оскільки країна є транзитною для мігрантів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Німеччині кількість зареєстрованих перетинів кордону мігрантами скоротилася. За даними федеральної поліції, у першому півріччі 2017 року цей показник склав 24,75 тисячі осіб. Більшість із них звернулися до влади ФРН із клопотанням про надання притулку. Загалом за першу половину 2016 року ця цифра склала більше 129 тисяч осіб.