ua en ru

Німеччина висловила бажання інвестувати в український аграрний сектор

Німецькі аграрії та Федеральне міністерство продовольства, сільського господарства і захисту споживачів зацікавлені у співпраці з Україною. Про бажання співпраці сьогодні під час зустрічі з заступником голови Державної інспекції сільського господарства України Олександром Григоровичем заявили незалежний консультант Ульріх Мерц і керівник Проекту «Німецько-український аграрний діалог» Хайнц Штрубенхофф, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

«Ми зацікавлені у співпраці з українською стороною. Для цього є кілька причин. По-перше, Україна є сусідською державою. Вже це є достатньою причиною для плідної співпраці і спільних проектів. Друга причина - Україна є надзвичайно потужним аграрним виробником і великим експортером аграрної продукції як для Німеччини, так і для всього Європейського Союзу, зокрема, зернових, рапсу, соняшника, ячменю», - наголосив незалежний консультант Ульріх Мерц.
За словами експерта, сьогодні німецькі аграрії бачать Україну країною для вкладання своїх інвестицій.
«Сьогодні український аграрний сектор помітно розвивається, і німецькі представники аграрного бізнесу бачать величезний потенціал в українській аграрній галузі, особливо в галузі переробки, наприклад, олії, зернових на крохмаль тощо», - зазначив експерт.
Крім того, пан Ульріх Мерц наголосив, що Німеччина, як і Україна, є членом СОТ, також наразі тривають переговори щодо підписання з Україною угоди про зону вільної торгівлі. «Це стане новим етапом у нашій співпраці і зробить її ще продуктивнішою для обох наших країн», - висловив переконання пан Ульріх Мерц.
Своєю чергою, керівник Проекту «Німецько-український аграрний діалог» Хайнц Штрубенхофф наголосив на важливості земельної реформи, яку зараз реалізовує Міністерство аграрної політики та продовольства України.
«Ми переконані, що ця реформа потрібна. Це дуже важливий крок для вашої країни. Я не знаю європейських країн, які цього не зробили, та ж Росія це зробила. Ринок землі - це не так страшно, як люди тут думають. Ринок землі - це потужна база для розвитку сільського господарства. Цей ринок - важливий, бо сільське господарство вимагає великих капіталовкладень, а ринок землі може їх забезпечити», - підкреслив керівник проекту.