ua en ru

Німеччина виділяє майже 1 млн євро на соціальну реабілітацію потерпілих АТО

Німеччина виділяє майже 1 млн євро на соціальну реабілітацію потерпілих АТО Фото: Німеччина надасть гуманітарну допомогу на суму 1 млн євро

Крім допомоги постраждалим в АТО, гроші підуть на здійснення навчального процесу для представників місцевих органів влади

Федеральний уряд Німеччини надасть Україні грант на суму близько 900 тисяч євро для психосоціальної допомоги постраждалим в антитерористичній операції. Про це повідомляє прес-служба посольства Федеративної Республіки Німеччина в Києві на своєму офіційному сайті.

В 2016 і 2017 роках влада Німеччини готові підтримати "Мальтійську службу допомоги" для продовження її проектів гуманітарної допомоги, спрямованих на соціально-психологічну допомогу постраждалим під час конфлікту на Донбасі.


"Для цього ним (урядом Німеччини - ред.) зараз виділяється, загалом, майже 900 тисяч євро. Зі свого боку сама благодійна організація теж робить значний фінансовий внесок у реалізацію проектів, надаючи для цього близько 90 тисяч євро", - йдеться в повідомленні.

"Зазначений проект, для підтримки якого Федеральний уряд вже виділяв у минулому році до 300 тисяч євро, передбачає не лише допомогу безпосередньо постраждалим від конфлікту, але і навчально-кваліфікаційні заходи для представників місцевих органів влади та благодійних установ. Цільовими регіонами сприяння є Донецька, Луганська та Київська області і місто Київ" - доповнила прес-служба.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина ініціює в Києві економічний інвестфорум в 2016 з метою залучення інвестицій німецького бізнесу.