ua en ru

Німеччина виділить Україні 2,3 млн євро на гуманітарну допомогу для мешканців сходу

Німеччина виділить Україні 2,3 млн євро на гуманітарну допомогу для мешканців сходу Фото: Німеччина виділить Україні гуманітарну допомогу

В рамках проекту у 2015 і 2016 роках Україна отримала від Німеччини 2,5 мільйона євро

Федеральний уряд Німеччини в 2017 і 2018 роках виділить 2,313 мільйона євро євангельській організації „Diakonie Katastrophenhilfe“ для надання гуманітарної допомоги мешканцям сходу України. Про це повідомляє прес-служба посольства Федеративної Республіки Німеччина.

Організація „Diakonie Katastrophenhilfe“ виділяє додатково власні кошти на суму майже 260 тисяч євро. Вона вже здійснила багато проектів гуманітарної допомоги в Україні та отримала підтримку від Федерального уряду на загальну суму 2,5 мільйона євро у 2015 і 2016 роках.

Посольство Німеччини повідомляє, що заходи допомоги, передбачені на поточний і майбутній роки, охоплюють, серед іншого, роздачу продуктів харчування, гігієнічних пакетів і предметів щоденного вжитку, психосоціальні консультації, а також підвищення кваліфікації і тренінги з метою покращення шансів на ринку праці і сприяння самозайнятості.

"Проекти спрямовані на контрольовані українською владою частини Донецької та Луганської областей (головним чином вздовж лінії зіткнення), а також на Харківську та Дніпропетровську області й принесуть користь соціально вразливим групам населення, включаючи внутрішньо переміщених осіб, які особливо потерпіли внаслідок конфлікту", - зазначають в повідомленні.

Нагадаємо, Україні з Канади відправили 11 тонн гуманітарної допомоги. Допомога складається з медичного обладнання та засобів пожежогасіння.