ua en ru

Німеччина посилить правила надання притулку мігрантам

Німеччина посилить правила надання притулку мігрантам Фото: Німеччина посилить правила надання притулку мігрантам

Деякі групи мігрантів тепер зможуть перевезти в Німеччину родину лише через два роки

Керівництво партій, що входять до правлячої в Німеччині "великої коаліції", домовилися про посилення правил надання притулку мігрантам. Про це повідомив у четвер, 28 січня, голова СДПН Зігмар Габріель, передає DW.

Голови Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і Християнсько-соціального союзу (ХСС) домовилися про те, що біженці, які отримують в Німеччині тільки тимчасовий дозвіл на перебування в країні (так звана субсидіарна допомога для тих, хто не має статусу біженця, але тим не менш отримав право на перебування у ФРН, оскільки при депортації на батьківщину їм можуть загрожувати, наприклад, катування або смертна кара), зможуть отримати право на возз'єднання сімей не раніше ніж через два роки.

У той же час деякі мігранти, які отримали у ФРН субсидіарну підтримку, зможуть перевезти своїх родичів швидше встановленого терміну. Це стосується тих, чиї близькі до цих пір в таборах для біженців в Туреччині, Йорданії та Лівані.

Крім того, лідери партій домовилися про посилення правил розселення біженців. Зокрема, прибулим в країну мігрантів буде заборонено виїжджати за межі зони відповідальності міграційного відомства, яке обробляє їх документи. У разі порушення цього правила шукачів притулку позбавлятимуть соціальної допомоги, а їх обробку заяв призупиняти.

Керівники партій правлячої коаліції домовилися також про визнання Марокко, Алжиру і Тунісу безпечними державами. Шукачі притулку з цих країн будуть в найкоротші терміни вирушати на батьківщину.

На нараді було прийнято важливе рішення, що стосується молодих біженців. Ті з них, хто, приїхавши до Німеччини, успішно пройде курси професійно-технічного навчання, отримає дворічне право на роботу. Голови партій "великої коаліції" домовилися також, що біженці повинні взяти на себе частину витрат за інтеграційні курси. Щомісяця вони повинні платити за це по 10 євро.

Нагадаємо, в уряді Німеччини пропонують створити до 500 тис. робочих місць для того, щоб допомогти сирійським біженцям вижити в країнах Близького Сходу, куди вони втекли від громадянської війни в країні.