ua en ru

Німеччина планує працевлаштувати на Близькому Сході півмільйона сирійців-біженців

Німеччина планує працевлаштувати на Близькому Сході півмільйона сирійців-біженців Фото: міністр економіки Німеччини Герд Мюллер

Зарплата становитиме близько 300 євро на місяць

В уряді Німеччини пропонують створити до 500 тис. робочих місць для того, щоб допомогти сирійським біженцям вижити в країнах Близького Сходу, куди вони втекли від громадянської війни в країні. Про це під час візиту до Йорданії заявив міністр з питань економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер, повідомляє Associated Press.

Німеччина збирається запропонувати розглянути цю ідею на наступному тижні на щорічній конференції з надання допомоги Сирії в Лондоні.

"Це називається "готівку за роботу". Планується працевлаштувати сирійських біженців, а також безробітних йорданців... в будівництві шкіл, інфраструктури", - сказав Мюллер.

Він також додав, що зарплата буде складати близько 300 євро на місяць.

Німеччина планує виділити на такі проекти 200 млн євро з середини 2016 року, і пропонує іншим донорам Сирії зробити свої пропорційні внески.

Нагадаємо, парламент Данії 26 січня 2016 року прийняв пакет заходів, який повинен посприяти зниженню напливу нелегальних мігрантів, зокрема, схвалив конфіскацію цінних речей біженців для оплати їх перебування в країні.