ua en ru

Німеччина посилить боротьбу з російською пропагандою

Німеччина посилить боротьбу з російською пропагандою Фото: Німеччина посилить боротьбу з російською пропагандою

Німеччина планує відновити контррозвідку

Уряд Німеччини має намір посилити протидію російським шпигунству, пропаганді і дезинформації в країні, повідомляє Die Welt.

Відзначається, що вже в травні Федеральна розвідувальна служба і Федеральне відомство з охорони конституції повинні представити відомству федерального канцлера проміжну доповідь про діяльність російських спецслужб в Німеччині.


Статс-секретар відомства федерального канцлера Клаус-Дітер Фритше доручив підготувати такий доповідь через розгорнуту Росією пропагандистську кампанію, пов'язану з повідомленнями про нібито зґвалтування "російської дівчинки", що сталося в Берліні.

Крім того, Федеральна розвідувальна служба планує відновити практику контррозвідки, що буде включати в себе вербування агентів іноземних спецслужб. Ця практика була припинена після терактів, скоєних у США 11 вересня 2001 року.

Також спецслужби повинні з'ясувати, чи не надає Кремль фінансову підтримку правопопулістським партіям, зокрема "Альтернативі для Німеччини".

Нагадаємо, прокуратура Берліна закрила справу проти журналіста російського "Першого каналу" Івана Благого, який був автором сюжету про нібито викраденої і зґвалтованої російськомовної дівчинці.