ua en ru

Німеччина за розміщення миротворців ООН на всьому окупованому Донбасы, - МЗС

Німеччина за розміщення миротворців ООН на всьому окупованому Донбасы, - МЗС Фото: Зігмар Габріель і Павло Клімкін (mfa.gov.ua)

Глава МЗС України Павло Клімкін зустрівся зі своїм німецьким колегою Зігмаром Габріелем під час Генасамблеї ООН

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель вважає, що мандат миротворчої операції ООН на Донбасі не має обмежуватися захистом членів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і має охоплювати всю територію окупованого Донбасу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся зі своїм німецьким колегою Зінгмаром Габріелем на полях 72-ї сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

"Головну увагу співрозмовники приділили мобілізації спільних зусиль з метою врегулювання російсько-українського конфлікту, забезпечення дотримання Росією Мінських домовленостей, а також просуванню ініціативи України щодо розгортання миротворчої операції ООН на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Канада підтримує введення миротворців ООН на весь окупований Донбас. Про це глава зовнішньополітичного відомства Канади Христя Фріланд заявила під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним на Генасамблеї ООН.