ua en ru

Німеччина проводить розслідування корупції в концерні Airbus

Німеччина проводить розслідування корупції в концерні Airbus Фото: Airbus (airbus.com)

Компанію підозрюють у використанні системи "чорних кас" і в хабарництві

У Мюнхені (Німеччина) прокуратура готує обвинувачення щодо європейської авіабудівної компанії Airbus, яку підозрює у використанні системи "чорних кас" і передбачуваних хабарів. Про це повідомляє DW.

Наголошується, що за допомогою корупційних схем концерну вдалося в 2016 році продати літаки в ряд країн, у тому числі Казахстан, Китай та Індонезію. Крім цього, у слідчих є інформація про понад 100 випадків незаконних виплат у мільйонних масштабах.

Таким чином, у центрі звинувачень у корупції знаходиться відділення Airbus в Парижі, яке підозрюється в створенні мережі підставних фірм навколо компанії Vector Aerospace. Прокурори в Мюнхені переконані, що фірми створювалися з метою передачі хабарів відповідальним особам в Австрії, які брали участь в угоді з придбання винищувачів Eurofighter. Також передбачається, що через ці фірми могли передаватися гроші і у зв'язку з угодами з пасажирських і транспортних літаків.

При цьому глава Airbus був поінформований про створення Vector Aerospace. Компанія вже перевірялася французькою і німецькою владою на предмет наявності фактів корупції.

Нагадаємо, в серпні Європейське агентство з безпеки польотів (EASA) попередило про небезпеку загоряння Airbus A350.