ua en ru

Німеччина просить Росію перед виборами помириться з ЄС

Німеччина просить Росію перед виборами помириться з ЄС Фото: Вольфганг Бюхеле (mwgroup.net)

Східний комітет німецької економіки радить Путіну помиритися з ЄС

Росія повинна відновити відносини з Заходом, покінчити з протекціонізмом і довіряти ринковим силам. Про це йдеться в заяві голови Східного комітету німецької економіки Вольфганга Бюхеле (Wolfgang Büchele), присвяченому до президентських виборів в РФ, яке було поширено в четвер, 15 березня, передає DW.

Зокрема, в заяві голови організації вказується, що Росії буде занадто складно рухатися далі з тягарем санкцій ЄС.

"Складно рухатися вперед з активованим ручним гальмом у вигляді економічних санкцій. Тому ми б хотіли, щоб нове керівництво Росії активно працювало над подоланням політичних розбіжностей із Заходом і реактивировало партнерство з Євросоюзом", - йдеться в заяві.

Бюхель закликає Путіна, до масштабних економічних перетворень.

"Держава має піти з більшості промислових підприємств, допустити більше конкуренції. Воно має довіряти вільним ринковим силам, підтримувати бізнес і звільнити його від бюрократичного і правового свавілля", - вважає він.

Також глава Східного комітету, вказав на відставання російської економіки від ЄС і Китаю. На його думку, "свій, ймовірно, останній президентський термін Путін повинен використовуватися для того, щоб значно скоротити відставання Росії від розвинених індустріальних країн".

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, президент України Петро Порошенко закликав світових партнерів рішуче відреагувати на "виборчий фарс", який Російська Федерація організовує в аннексированном Криму.