ua en ru

Порошенко та Меркель обговорили розміщення миротворців ООН на Донбасі

Порошенко та Меркель обговорили розміщення миротворців ООН на Донбасі Фото: Петро Порошенко та Ангела Меркель (president.gov.ua)

Порошенко та Меркель також обговорили ситуацію у Луганську

Президент України Петро Порошенко та канцлер Німеччини Ангела Меркель у ході зустрічі у Брюсселі (Бельгія) обговорили розміщення миротворців ООН на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Було скоординовано подальші кроки з метою просування ініціативи про розміщення миротворчої місії ООН на всій окупованій території Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у ході зустрічі Порошенко та Меркель також обговорили розвиток ситуації на Донбасі, зокрема ситуацію у Луганську.

"Петро Порошенко та Ангела Меркель домовилися вжити максимальних зусиль для якнайскорішого звільнення українських заручників на Донбасі та політичних в’язнів, які незаконно утримуються в Росії та окупованому Криму", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко заявив, що останні дії Російської Федерації вимагають продовження санкцій Заходу.