ua en ru

Німеччина продовжить фінансування гуманітарної підтримки для України

Німеччина продовжить фінансування гуманітарної підтримки для України Фото: логотип ВООЗ (flickr.com/us-mission)

ВООЗ звернула увагу на ще й досі скрутне становище на сході України

Уряд Німеччини продовжить підтримку гуманітарної діяльності Всесвітньої організації охорони здоров′я (ВООЗ) на сході України у 2018 році. Про це сьогодні, 8 грудня, повідомила прес-служба посольства Німеччини.

Поточного року Німеччина надала 2,5 мільйона євро для фінансування активних дій ВООЗ в Україні і надасть ще 0,5 мільйона євро у наступному році.

"Завдяки допомозі з Німеччини ВООЗ закуповує та розподіляє життєво необхідні медикаменти, вакцини, а також витратний і перев′язувальний матеріал для тих, хто потерпає від конфліктної ситуації і має лише дуже обмежений доступ до медичного забезпечення або взагалі не має жодного", - йдеться у повідомленні.

Ці заходи спрямовані на допомогу майже 30 тис. мешканцям по обидві сторони лінії розмежування. Вони охоплюють медичне обслуговування і лікування хворих на гострі й хронічні захворювання, травматизованих пацієнтів, а також заходи підготовки та перепідготовки медичного персоналу.

Нагадаємо, раніше сьогодні у ООН заявили, що на Донбасі зростає число випадків стійкого до антибіотиків туберкульозу, ВІЛ та поліомієліту.

За інформацією ООН, 2018 року на надання гуманітарної допомоги жителям України потрібно 187 мільйонів доларів.