ua en ru

В ООН підрахували вартість гумпомощи для жителів Донбасу в 2018 році

В ООН підрахували вартість гумпомощи для жителів Донбасу в 2018 році Фото: ООН (flickr.com/un_photo)

Криза, пов'язана з ситуацією на Донбасі, торкнулася 4,4 мільйона осіб

В 2018 році на надання гуманітарної допомоги жителям України потрібно 187 мільйонів доларів. Про це повідомляє Центр новин ООН.

За словами гуманітарного координатора ООН в Україні Ніла Уолкера, криза, пов'язана з конфліктом на сході країни, торкнулася 4,4 мільйона осіб. З них 3,4 мільйона потребують допомоги, 2,3 мільйона знаходяться в особливо невигідному становищі.

Наголошується, що 1,2 мільйона чоловік тепер відчувають нестачу продовольства, що в два рази більше, ніж у минулому році. В той же час зростає і кількість випадків стійкого до антибіотиків туберкульозу, ВІЛ і навіть поліомієліту.

"Гуманітарну ситуацію погіршують суворі українські зими, обмеження на доставку гуманітарних вантажів та важкі умови життя в зоні конфлікту", - йдеться в повідомленні.

В ООН також зазначили, що на гуманітарні операції на сході України не вистачає коштів, а міжнародне співтовариство практично не згадує про долю жителів цієї країни.

Нагадаємо, Всесвітня продовольча програма (ВПП) прийняла рішення припинити надання продовольства та іншої гуманітарної допомоги постраждалим в результаті війни на Донбасі.