ua en ru

Німеччина закликала Ердогана не звертатися до німецьких турків під час саміту G20

Німеччина закликала Ердогана не звертатися до німецьких турків під час саміту G20 Фото: Реджеп Тайіп Ердоган (facebook.com/mevlutcavusoglu07)

Можливе звернення Ердогана проти волі МЗС Німеччини назвали "порушенням німецького суверенітету"

Німеччина закликала президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана не звертатися до німецьких турків під час візиту на саміт "Великої двадцятки" (G20). Про це повідомляє Reuters.

"Уряд Німеччини закликав президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана в понеділок поважати його прохання про те, щоб він не звертався до турків, що проживають в Німеччині під час візиту на гамбурзький саміт G20 на цьому тижні", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, минулого тижня Німеччина відхилила прохання Анкари про те, щоб Ердогану дозволити звернутися до членів 3-мільйонної турецької етнічної громади, що проживає в Німеччині, під час саміту G20.

Так, МЗС Німеччини заявило, що навіть виступи Ердогана в турецькому консульстві або через відео-канал "будуть образою явно вираженої волі уряду і порушенням німецького суверенітету".

Зазначимо, що відносини між Берліном і Анкарою зіпсувалися в минулому році через розбіжності з цілого ряду політичних питань і питань безпеки, включаючи тюремне ув'язнення німецько-турецького журналіста і відмову дозволити німецьким законодавцям відвідати німецькі війська на турецькій авіабазі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Російської Федерації Володимир Путін обговорять ситуацію в Україні в рамках саміту G20 8 липня 2017 року.