ua en ru

Німеччина попередила РФ про погіршення відносин через скандал з Siemens - Bild

Німеччина попередила РФ про погіршення відносин через скандал з Siemens - Bild Фото: офіс Siemens (corporate.siemens.com.au)

Скандал з поставками турбін Siemens до Криму може погіршити відносини між країнами

Міністерство закордонних справ Німеччини попередило Російську Федерацію про погіршення відносин між країнами після скандалу з поставками газових турбін німецького концерну Siemens до окупованого Криму, передає Bild am Sonntag з посиланням на представника МЗС Німеччини.

Зокрема, представник німецького МЗС заявив, що Берлін кілька разів звертав увагу Москви на порушення санкційного режиму і протиправні дії російських компаній. Також наголошується, що президент Росії Володимир Путін обіцяв, що турбіни Siemens не будуть використовуватися на окупованому півострові.

"Уряд знову нагадав Росії про ці запевнення і вказав, що таке масове порушення санкцій може погіршити відносини між Німеччиною і Росією", - повідомив представник МЗС Німеччини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Siemens розірве договір з компаніями з РФ після скандалу з турбінами в Криму.

Відзначимо, за заявами концерну, всі чотири його турбіни, які були призначені для електростанції в Тамані, незаконно поставлені до Криму. У зв'язку з цим Siemens пропонує анулювати контракт і викупити турбіни.